’Nog een wereld te winnen met betere footprint’

„Voor Boskoopse boomkwekers is nog een wereld te winnen als het gaat om het verbeteren van hun ecologische footprint” zegt Kees van Velzen, voorzitter Greenport Regio Boskoop in jaarverslag 2021 Greenport Regio Boskoop.

Ontwikkelingen in de Nederlandse tuinbouw gaan volgens Van Velzen ook aan Boskoop niet voorbij. Hij constateert dat kwekers steeds meer zelf exporteur zijn geworden. Door die ketenintegratie hebben kwekers de greep op de totale keten versterkt en kunnen afnemers bomen traceren tot de kwekerij van herkomst.

Kees van Velzen: „Boskoopse kwekers kunnen hun ecologische footprint verbeteren” (Foto: Ron Barendse, archief)

Hij vindt dat de sector op die laatste ontwikkeling moet inhaken. „Dan kom je ook bij de wijze van produceren uit. In het verbeteren van de ecologische footprint in onze productieprocessen valt nog een wereld te winnen. Denk aan zo duurzaam mogelijk kweken, met zo min mogelijk emissies naar het grond- en oppervlaktewater, door materialen te recyclen en duurzame verpakkingen te gebruiken,”, aldus Van Velzen in het jaarverslag 2021 Greenport Regio Boskoop.

Van Velzen neemt afscheid

Van Velzen neemt in mei na 15 jaar afscheid als voorzitter van Greenport Regio Boskoop. „In de beginjaren was het bedrijfsleven nog hopeloos versnipperd. In de lobby moet je met één mond spreken. Daar heb ik sterk op ingezet”, aldus Van Velzen.

guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
binance
1 maand geleden

Can you be more specific about the content of your article? After reading it, I still have some doubts. Hope you can help me.