Noorden werkt aan een eigen Greenport

  Ondernemers in de drie noordelijke provincies zijn gewend hun eigen broek op te houden. Toch groeit het besef dat met de oprichting van een Greenport Noord uitdagingen beter realiseerbaar zijn. „Vergroten en bijhouden van het netwerk is een belangrijk speerpunt”, meent komkommerteler Inge Bergsma-de Vries. 

  Binnen de tuinbouwsector is de afgelopen jaren best een goede boterham verdiend en dat zie je aan de bedrijven. Ook in het noorden. „Tuinbouw in Noord-Nederland is net zo levendig als in andere regio’s. Of het nu rond Emmen, in Groningen of in Friesland is overal groeien bedrijven, is men aan het overnemen of verbouwen. In veel tuinbouwgebieden zie je het aantal bedrijven afnemen en de overgebleven bedrijven groeien. Hier zetten we vooral in op de groei van de bedrijven die er zijn. Gerund door een vrij groot percentage jonge tuinders tussen de 25 en 45 jaar. Al deze tuinders hebben de focus op de toekomst en zijn niet bang voor de uitdagingen die gaan komen”, schetst komkommerteler Inge Bergsma-de Vries.

  Samen met Cees Ruhé, regiovoorzitter bij Glastuinbouw Nederland, trekt zij de kar voor de realisatie van een Greenport Noord.

  Lees het volledige artikel in het Vakblad voor de Bloemisterij editie 45. Heb je een digitaal abonnement? Lees dan nu al het complete artikel en meer via mijnbloemisterij.nl.

  Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644meer via mijnbloemisterij.nl.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties