Kwekerij Morning Glory voor de kers op de taart

  Kwekerij Morning Glory is een adres om te zoeken naar planten die een tuin nét een andere uitstraling geven dan de doorsnee tuin. Het aanbod is bijzonder uitgebreid, maar de aantallen per soort of cultivar zijn soms klein. „Kom hier niet om grote aantallen visueel aantrekkelijke plofplanten voor de hele tuin aan te schaffen. Bij ons gaat het om de kersen op de taart, om planten die je in andere tuinen zelden tegenkomt”, aldus Chris Tilanus die het bedrijf inmiddels zo’n acht jaar runt, samen met echtgenoot Caroline.

  Chris Tilanus van Kwekerij Morning Glory. Foto Emiel van den Berg

  Chris heeft een ruime tuincentrumachtergrond, maar liep bij zijn eerdere werkgevers vaak vast als hij voorstelde om het sortiment alsmaar uit te breiden. Met jaloezie keek hij toen al naar Kwekerij Morning Glory, in die tijd nog gerund door enthousiaste plantkenners Bert en Tinto Verhoog. Toen deze aangaven te gaan stoppen, zag Chris zijn kans schoon. „De kwekerij stond al bekend om het rijke aanbod eenjarigen en de prachtige hanging baskets. Met enthousiasme nam ik het stokje over, hopend op een nog groter en specialistischer aanbod.”

  In zijn serie kwekersverhalen stelt auteur Emiel van den Berg steeds weer bijzondere kwekerijen voor van liefhebbers die een bijzonder sortiment aanbieden. Lees het artikel over Kwekerij Morning Glory in TenL 10, hierin is te zien welk sortiment Tilanus kweekt, wat zijn filosofie is en waar de vernieuwing zit in het sortiment. Heb je een digitaal abonnement? Klik dan hier om het artikel meteen te lezen.

  Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

  Peter Bennink
  Vakredacteur Peter Bennink werkt sinds 2008 bij Hortipoint. Hij is opgeleid tot vakbekwaam hovenier en schrijft onder meer over aanleg en onderhoud van particuliere tuinen en openbaar groen, gebouwgebonden groen, boomverzorging en sortiment.
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties