De Boomkwekerij Markt Olijf is tuinplant van de maand juli

Olijf is tuinplant van de maand juli

3

Olijf is de tuinplant van de maand juli. Daarmee kunnen terugkerende vakantiegangers ook thuis een zuidelijke sfeer in de tuin of op het terras of balkon creëren.

De charme van de olijf (Olea) zit in de combinatie van de knoestige stam en de altijd zilvergroene blaadjes. Dankzij zijn karakteristieke uitstraling brengt de plant onmiddellijk zuidelijke sfeer op het terras of balkon, die doet denken aan de landen rond de Middellandse Zee waar olijfbomen overal groeien. In mei en juni bloeit de olijf met crèmekleurige geurende bloemen, die daarna olijven opleveren. Deze kunnen worden gegeten, wat van de olijf zowel een sierboom als een plukboom maakt.

Honderden cultivars
De bekendste olijf is de Olea europaea, een Europese plant. Er zijn honderden cultivars die zich onderscheiden in olijfproductie, manier van groeien en de omgeving waarin ze het best gedijen. Als tuinplant komt de olijf ‘Lessini’ het meest voor: die is goed bestand is winterse omstandigheden en niet heel gevoelig voor ziekten.
Op Bloemenbureauholland.nl is promotie- en beeldmateriaal te vinden.

Bron en foto’s: Bloemenbureau Holland

3
Reageer op dit artikel

avatar
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Marcel de ZeeuwBart StolkerAlbrecht Brands Recent comment authors
nieuwste oudste meest gestemd
Albrecht Brands
Gast
Albrecht Brands

Jammer dat een van de grootste bedreigingen ( xylella) in de boomkwekerij gekozen wordt tot tuinplant van de maand.

avaxaplantsb.v.
Lid
avaxaplantsb.v.

Helemaal mee eens, deze plant moeten we helemaal niet promoten.

Marcel de Zeeuw
Gast
Marcel de Zeeuw

De handel in dergelijke planten is in zuid Europa streng gereguleerd, hoge boetes en mogelijk gevangenisstraf bij overtreding. Promotie voor soorten als de olijf, oleander etc zijn niet gewenst voor onze regio’s. We leren nog steeds maar moeizaam van onze ervaringen!