De Boomkwekerij Nieuws Omzetgroei containerteelt stabiliseert zich

Omzetgroei containerteelt stabiliseert zich

0

Bedrijven met containerteelt hebben in het najaar gemiddeld 10% omzetgroei gerealiseerd ten opzichte van najaar 2017. Die groei stabiliseert zich nu, concludeert Van Oers Agro.

Het Zundertse accountantsbureau zag in het najaar van 2017 nog een gemiddelde omzetgroei van 20%. De prijzen zijn in het najaar van 2018 wel opnieuw toegenomen als gevolg van een toenemende vraag, zo staat in de nieuwste sectorupdate van Van Oers.

Bedrijven met containerteelt hebben afgelopen najaar wel meer verkocht aan de Nederlandse handel. Het valt Van Oers namelijk op dat het exportaandeel is afgenomen.

Arbeidskosten stijgen bij grotere bedrijven

Voor kleine bedrijven (0-2 ha) zijn de arbeidskosten afgenomen, maar middelgrote bedrijven (2-4 ha) en grote bedrijven (meer dan 4 ha) zien hun arbeidskosten juist toenemen. Van Oers verklaart dit met de levertijd van orders die steeds korter wordt, waardoor er meer arbeidspieken zijn die extra geld kosten. Kleine bedrijven kunnen deze beter opvangen middels eigen arbeid.

Foto: Arno Engels

Arno Engels
Arno Engels is sinds 2000 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij is opgegroeid in de sector en heeft op verschillende boomkwekerijen in binnen- en buitenland gewerkt.

Reageer op dit artikel

avatar