Online Flower Auction start in juni

Online Flower Auction (OFA) start op donderdag 9 juni om 10 uur met veilen. Dit is vooralsnog de veiltijd van maandag tot en met vrijdag. In aanloop naar de officiële startdatum begint OFA half april in kleine groepjes met proefveilen.

De initiatiefnemers van OFA, rozenkwekers Arie van den Berg (BergRoseS) en Paul Holla (Holla Roses), maakten de startdatum van 9 juni afgelopen donderdag bekend op dag voor kopers in Delfgauw. Alvorens OFA officieel van start gaat, test ze de nieuwe digitale landelijke veilingklok vanaf half april.

Freek Smoes (CEO OFA): „De komende tijd gaan we de puntjes op de i zetten voor wat betreft de processen en techniek, hierin is het testen erg belangrijk. We hebben gekozen om na de drukke meimaand te starten.”

‘Betaalbare klok’

OFA start met het vandaag voor morgen veilen van rozen. Kwekers leveren de verkochte rozen de volgende morgen aftuin bij de koper af. Dit gebeurt voor 6 uur. Dit moet kwekers en kopers voordelen bieden op het gebied van efficiency, kwaliteit en duurzaamheid.

Paul Holla en Arie van den Berg: „Samen met kwekers en kopers willen wij zorgen voor een efficiënte en betaalbare klok waarmee we de toekomst voor Nederland als handelsland voor bloemen willen veiligstellen. ”

Volgens OFA is er ook vanuit andere productgroepen veel belangstelling voor de nieuwe veiling. Om welke productgroepen het gaat wil ze niet zeggen.  OFA doet ook geen uitspraken over het aantal kwekers en het aantal kopers dat van OFA gebruikt maakt en over de beoogde omzet van de nieuwe veilingklok.

Vorig jaar, bij de oprichting van OFA zei Smoes: „Voor het systeem waarmee straks rozen worden geveild maar weinig aanpassingen nodig om hiermee ook (tuin)planten te kunnen veilen. Daarbij maakt het volgens hem in principe niet uit of het gaat om grote productgroepen als hortensia of Helleborus, of om nicheproducten.”

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties