Op zoek naar voldoende seizoensarbeiders

Er dreigt een ernstig tekort aan seizoensarbeiders voor het komende oogst- en rooiseizoen. 84% van de ondernemers geeft aan dit jaar nog handjes tekort te komen. LTO Nederland ziet het versoepelen van de regels voor personeel van buiten de EU als oplossing.

Boomkwekers merken ook dat het lastiger wordt om aan goed personeel te komen. „Wij lopen nu nog nergens tegenaan qua arbeid, maar er komt een moment dat wij ook door de krapte worden geraakt”, zegt kweker Dick Blom.

Buiten Europa

Uitzendbureaus reageren wisselend op het voorstel van LTO en zijn er niet allemaal van overtuigd of dit de goede oplossing is. Directeur Frank van Gool van OTTO Work Force ziet dit juist wel als de goede weg. „Heel Europa vergrijst, ook de landen buiten de EU. Op lange termijn zullen we ook buiten Europa moeten zoeken.”

Wat zijn de twijfels die bij andere uitzendbureaus leven? Wat zijn de ervaringen van andere kwekers? En wat is er wettelijk mogelijk op dit gebied? Lees dit artikel nu in ons digitale magazine via mijnboomkwekerij.nl of in De Boomkwekerij 5.

Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

Foto: Sam Koster

guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
gate. io türkiye
10 maanden geleden

Thank you very much for sharing. Your article was very helpful for me to build a paper on gate.io. After reading your article, I think the idea is very good and the creative techniques are also very innovative. However, I have some different opinions, and I will continue to follow your reply.

免費binance帳戶
2 maanden geleden

I don’t think the title of your article matches the content lol. Just kidding, mainly because I had some doubts after reading the article. https://www.binance.com/zh-TC/join?ref=P9L9FQKY