Tuin en Landschap nieuws Parrotia persica ’Vanessa’ is Boom van het Jaar 2020

Parrotia persica ’Vanessa’ is Boom van het Jaar 2020

0

Lezers van De Boomkwekerij en Tuin en Landschap hebben Parrotia persica ’Vanessa’ verkozen tot Boom van het Jaar 2020.

De winnaar is bekendgemaakt op de gezamenlijke jaarvergadering van de LTO Cultuurgroep laanbomen en bos- en haagplantsoen, woensdag 18 december bij Plantion in Ede.

’Vanessa’ ontving 57 stemmen, meer dan de helft van de totaal uitgebrachte stemmen. De andere twee kandidaten voor de titel, Acer campestre ‘Green Column’ en Prunus ‘Umineko’, kregen respectievelijk 22 en 30 stemmen.

Een vakjury had de drie genomineerde bomen geselecteerd uit totaal 40 bomen die waren voorgedragen vanuit de boomkwekerij en de groene sector. De bomen moesten passen binnen het thema voor de verkiezing, ’Groen voor Grijs’. Daarmee vraagt de LTO Cultuurgroep laanbomen aandacht voor bomen in kleine tuinen en smalle straten.

De winnaar ’Vanessa’ zal prominent afgebeeld worden op een poster over ’Groen voor Grijs’ die in het nieuwe jaar met de vakbladen De Boomkwekerij en Tuin en Landschap wordt meegestuurd.

Foto: Shutterstock

Arno Engels
Arno Engels is sinds 2000 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij is opgegroeid in de sector en heeft op verschillende boomkwekerijen in binnen- en buitenland gewerkt.

Reageer op dit artikel

avatar