Perfume Dreams winnaar Gouden Roos 2019

De Gouden Roos van Den Haag is dit jaar gewonnen door Perfume Dreams. Jaarlijks organiseert de gemeente Den Haag het Rozenconcours in het Westbroekpark.

Op dit internationale concours geuren en kleuren zo’n 350 rozenrassen uit de hele wereld op hun best. Uiteindelijk dingen 40 rassen mee naar de ‘Gouden Roos’.

De Gouden Roos van Den Haag is gewonnen door de roos Perfume Dreams van de kweker Martin Vissers uit België. De Publieksprijs ging eveneens naar Perfume Dreams.

Perfume Dreams van Martin Vissers uit België won de Gouden Roos 2019. (Foto: Jurriaan Brobbel)

Geurprijs

Om kwekers aan te moedigen om bij het kweken van nieuwe rozenrassen extra aandacht te geven aan de geur, wordt jaarlijks ook de ‘Geurprijs’ uitgereikt. De Geurprijs is dit keer gewonnen door Scent from Heaven van kweker Chris Warner uit Engeland.

De Geurprijs is dit keer gewonnen door Scent from Heaven van kweker Chris Warner uit Engeland. (Foto: Jurriaan Brobbel)

Het Internationale Rozenconcours is onderdeel van een serie concoursen in heel Europa. Een vakjury keurt de rozen in het Westbroekpark een aantal keer per jaar op eigenschappen als kleur, blad en groeiwijze. Een internationale vakjury keurt de rozen voor de laatste keer tijdens het Internationale Rozenconcours.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties