Petitie natuurorganisaties om afname biodiversiteit te stoppen

  Tuinbranche Nederland en diverse natuurorganisaties waaronder Greenpeace en het Wereld Natuur Fonds steunen een petitie om de afname van biodiversiteit te stoppen. De campagne is gestart door Lodewijk Hoekstra van NL Greenlabel.

  Op 31 oktober willen de organisaties het Binnenhof ‘groen kleuren’. De organisaties roepen iedereen op om zich om 12 uur te verzamelen op het Binnenhof met een plant of bloem. Ook zal dan de petitie worden overhandigd.

  Aanleiding voor de actie is recent onderzoek waaruit blijkt dat in Duitse en Nederlandse natuurgebieden driekwart van de insecten zijn verdwenen. Ook zijn sinds 1980 meer dan 400 miljoen vogels verdwenen uit Noord-West Europa.

  „Wij roepen het kabinet en al onze volksvertegenwoordigers op de handen ineen te slaan om een einde te maken aan de dramatische daling van de biodiversiteit. Iedereen heeft recht op een gezonde leefomgeving én een rijke natuur,” staat in de petitie. De petitie is inmiddels ruim 22.000 keer getekend.

  Alarmfase rood

  „Het is alarmfase ‘rood’ voor de natuur en de biodiversiteit in Nederland. Recent onderzoek duidt erop dat in de afgelopen 27 jaar, 75% van de vliegende insecten is afgenomen. Insecten zijn enorm belangrijk voor het leven op aarde. Het zijn de bestuivers van bloemen en vormen de voornaamste voedselbron van vogels en van veel zoogdieren. Als daar driekwart van verdwijnt, heeft dat een enorme impact op de natuur en uiteindelijk ook op onszelf.”

  Het nieuwe kabinet wordt opgeroepen om natuur een plek te geven in haar beleid. „Met de start van een nieuwe regeerperiode is het moment daar om deze groene uitdaging aan te gaan. Hét moment dus om hier gezamenlijk de schouders onder te zetten.”

   

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties