Plannen voor vergroenen worden omgezet in acties

De trend van het vergroenen wordt door boomkwekers als een van de grootste kansen voor de sector genoemd. Kwekers zijn ook van mening dat er inmiddels niet meer alleen wordt gesproken over vergroening, maar dat er ook daadwerkelijk werk van wordt gemaakt. Corona zou hier mede een impuls aan hebben gegeven. Mooie geluiden, maar hoe staat het er nu daadwerkelijk voor?

Gemeente Rotterdam kondigde in 2017 in ’Rotterdam gaat voor groen’ aan dat ze tussen 2018 en 2022 20 ha extra groen wilden realiseren. Dit groen moest worden gerealiseerd in de openbare ruimte en op daken. Eind 2021 stond de teller op 21,5 ha gerealiseerd groen, ruim 29 voetbalvelden.

In Amsterdam zorgt de druk op de woningmarkt en de roep om vergroening voor hoofdbrekers binnen het stadsbestuur. Er is gekozen om binnenstedelijk te werken aan uitbreiding van het woningaanbod. Hiervoor worden voormalige industriegebieden en bedrijventerreinen omgezet naar woningbouw, maar de woningbouw gaat ook ten koste van sportparken en groene gebieden. In deze eeuw is uiteindelijk ruim 10% van het groen in de binnenring van de A10 opgeofferd aan woningen. Amsterdam wil hierin echter een nieuwe koers gaan varen, die zij hebben opgetekend in de Groenvisie 2020-2050.

Lees het volledige artikel in De Boomkwekerij editie 4. Heeft u een digitaal abonnement? Lees dan nu al het complete artikel en meer via mijnboomkwekerij.nl

Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties