Plant Collect beëindigt samenwerking met GRS

Plant Collect heeft haar samenwerking met GRS per 1 januari 2016 opgezegd. Het bedrijf was sinds begin dit jaar voorkeursleverancier van de retailorganisatie, maar dit bracht naar eigen zeggen onvoldoende toegevoegde waarde.

De samenwerking die Plant Collect sinds begin dit jaar heeft met GRS heeft geen meerwaarde gehad voor het bedrijf. Dat schrijft Plant Collect in een brief die zij recent aan haar leveranciers heeft gestuurd. Verder schrijft zij dat het bedrijf terug wil naar een helder, concurrerend en duidelijk prijsbeleid, zonder commissies, kortingen en/of afdrachten.

GRS betreurt besluitTijdens de beurs van GRS die woensdag en donderdag in Boskoop werd gehouden zei Bram Pieters, category manager van GRS, het besluit van Plant Collect te betreuren. „Plant Collect had in het eerste jaar een grotere groei verwacht te realiseren dan is gebeurd. Jammer, dat zij deze keuze maken.”

Onder GRS vallen de tuincentra van GroenRijk Retail (39 stuks) en GRS Retail (160 stuks). Voorkeurleveranciers van GRS zijn: Waterdrinker, Arie Bouman Tuinplanten, Van der Starre, Moerings, Vips, Griffioen Wassenaar, Betuweplant en het Italiaanse Tesi.