Poolse chef-kok presenteert kruiden op bijzondere manier

De Poolse chef-kok Łukasz Terlikowski heeft in zijn slowfood restaurant en kookstudio Culinary Solutions een bijzondere manier om zijn kruiden en groenteplanten te gebruiken en te presenteren.

Hij plukt ze uit de muur. Onlangs is daarvoor in de kookstudio in het Poolse Bielany Wrocławskie het groene wandsysteem LivePanel van het Nederlandse bedrijf Mobilane uit Leersum geïnstalleerd. Het systeem werkt zonder elektriciteit en is opgebouwd met verwisselbare cassettes met daarin kruiden, groenteplantjes of sierplanten.

Capillaire werking
Door middel van capillaire werking krijgen de planten water uit het reservoir dat verwerkt is in de gootprofielen. Het reservoir van LivePanel is aangesloten op de waterleiding en wordt automatisch bijgevuld.

Verticaal moestuinieren
Inmiddels blijkt niet alleen chef-kok Terlikowski enthousiast te zijn over de hangende kruiden en groenten. Ook de deelnemers aan zijn kookworkshops zijn geïnteresseerd in verticaal moestuinieren, zo laat hij weten.

Bron: Vakblad voor de Bloemisterij