’Poolse kwekers verkopen goed in Polen’

Poolse boomkwekers hebben vorig jaar goed verkocht op hun nationale markt. Ook voor dit jaar ziet de afzet er goed uit, aldus hun voorman Wojciech Wróblewski.

„De economische situatie is nu best goed”, verklaarde Wróblewski, voorzitter van de boomkwekersbond Zwiazek Szkólkarzy Polskich, op de IPM. „En de vraag vanuit particulieren en steden blijft groeien. Al die factoren zorgen voor een toenemende afzet.”

Meer retailers met planten

Volgens de Poolse voorman gaan steeds meer retailers in Polen planten verkopen. „Zelfs winkels die helemaal geen link hebben met planten.” De meeste groei zit in bouwmarkten. „Die hebben meer een link met planten, maar ook supermarkten helpen wij aan planten.”

De meeste grote bouwmarkten in Polen hebben volgens Wróblewski nu ook een plantenafdeling. „Zoals de bouwmarkten van Castorama en OBI.” Castorama is oorspronkelijk Frans, maar valt nu samen met B&Q onder het Britse Kingfisher.

Bij de Poolse boomkwekersbond zijn 136 bedrijven aangesloten. De bond ondersteunt hun verkoop met onder andere gezamenlijke promotie.

Foto: Arno Engels

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties