Positieve stemming op Green is Life 2018

De organisatie van Green is Life  kijkt positief terug op de beurs die van 6-8 september in Warschau werd gehouden. Beursmanager Agnieszka Zukowska zegt een positieve terugkoppeling te hebben gekregen van zowel groene deelnemers als toeleveranciers.

De bevindingen van de beursorganisatie sluiten in grote lijnen aan bij de mening van Nederlandse deelnemers van deze 26e editie van de vakbeurs. De ´groene hallen´ waren goed bezet. Wel ontbraken er een paar grote Poolse spelers. Bij de techniek en toeleveranciers waren de stands over het algemeen wat kleiner dan vorige jaren.

Marc Lodders van Lodders Boomkwekerijen was vooral over de eerste dag zeer tevreden. „Ik heb veel contacten kunnen onderhouden en ook nieuwe klanten opgedaan.” De sortimentsverandering die het bedrijf heeft doorgevoerd is duidelijk aangeslagen. Sebastiaan Hoogenraad van Handelskwekerijen Hoogenraad  vond de kwaliteit van het bezoek toegenomen vergeleken bij vorig jaar, zeker wat betreft de internationale contacten. De breedte van het getoonde sortiment sloeg duidelijk aan. Thomas Mystkowski van Vromans was tevreden over het aantal gesprekken dat voornamelijk met bestaande klanten is gevoerd. Hij vond de beurs wel wat rustiger dan vorig jaar. De behoefte aan goed uitgangsmateriaal blijft groot, zegt Kees de Jong van Heco Stekcultures, die tevreden was over de beurs en over hun eigen deelname. Ook hij vond het wat rustiger. Ronald Laman van Breederplants constateerde een toenemende belangstelling voor het royalty management en heeft er ook nieuwe relaties aan over gehouden.

Zeker op de eerste twee beursdagen van Green is Life was het vakbezoek van goede kwaliteit. Het aantal bezoekers uit Oekraïne nam duidelijk toe. Ook zijn veel bezoekers uit de Baltische staten gesignaleerd. Dit jaar werd deelgenomen door ruim 280 deelnemers uit Polen, Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Japan, Italië en Ecuador. Een hal van de vier was voornamelijk gewijd aan bloemen en potplanten. Doelgroepen zijn kwekers, tuincentra, groenvoorzieners en overheden.

Polen is met een economische groei van 4.6% in 2017 de 4e snelstgroeiende economie in de Europese Unie. Ook de vraag naar ‘luxe goederen’ waartoe ook tuinplanten, potplanten en en bloemen worden gerekend, groeit nog sneller. De Nederlandse export van sierteeltproducten groeide met 22% in 2017 met een totale waarde van 230 miljoen Euro.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties