Proeftuinen precisielandbouw zoeken kwekers

Kwekers uit Zuid-Nederland die precisietechnieken willen gebruiken, of ze al inzetten, kunnen meedoen aan innovatiegroepen bij proeftuinen voor precisielandbouw.

Deze proeftuinen zijn geopend in Reusel en Colijnsplaat. De projectleiding (ZLTO) vormt nu innovatiegroepen met ondernemers uit alle vollegrondssectoren, waaronder de boomkwekerij. Totaal is er ruimte voor 170 deelnemers over 17 groepen.

Actief meedoen

Deelname is gratis, maar van deelnemers wordt verwacht dat ze actief meedoen aan activiteiten op de proeftuinen. Ze moeten hun wensen en knelpunten kenbaar maken, en drie keer per jaar met de innovatiegroep bij elkaar komen.

Daarvoor krijgen deelnemers inzicht in verschillende precisietechnieken, begeleiding en toegang tot de proeftuinen, en vanuit het project is ook expertise beschikbaar voor het eigen bedrijf. Uiteindelijk kan toepassing van precisietechnieken leiden tot meer gewasopbrengst, minder gewasbescherming en minder bemesting.

De innovatiegroepen starten in maart. Aanmelden is mogelijk tot 14 februari bij projectleider Henny van Gurp (ZLTO): henny.van.gurp@zlto.nl.

Foto: Arno Engels

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties