Puur topsport

Centjes verdienen met stekproductie in Afrika klinkt makkelijker dan het is. Stek produceren is namelijk erg complex en is niets anders dan puur topsport. Niet optimaal presteren is verliezen.

Zo is ‘proeven doen’ met nieuwe gewassen zoiets als een warming-up. Ben je niet lekker warm dan heb je een grote kans op blessures. Ofwel …te hard van start gaan met een gewas dat je niet goed genoeg hebt getest, en je gaat financieel op je plaat. Daarentegen speel je met alleen maar warming-ups überhaupt geen wedstrijd en valt er ook nooit wat te winnen.

Om maar even in sporttermen te blijven; wat zijn de zwakke plekken van onze tegenpartij? Is de concurrent te duur? Problemen met kwaliteit of is de leveringsbetrouwbaarheid niet goed genoeg? Hoe kan Xclusive net dat ene doelpunt maken om extra handel te winnen?

Hoe maken we onze supporter, de klant, een nog grotere fan van ons? Worden zij happy van meer doelpunten en spectaculaire moves? Of zitten de klanten juist helemaal niet op innovatie te wachten? Een vers groeikrachtig stekje met een mooi MPS a+ certificaat is alvast een 1-0 voorsprong.

Goede spelers en samenwerking in het team is natuurlijk ook nogal een dingetje. Met alleen maar aanvallers is het geld er zo doorheen. Een team met allen maar verdedigers is ook de oplossing niet. Een goede coach, een overtuigende aanvoerder, de spelverdelers en gemotiveerde spelers zijn essentieel voor topprestaties in stek.

Zonder de oprichters van de club, staat een team ook maar in z’n hempie.
Zo heeft team ‘Young Plants’ de eer om te kunnen sporten op een prachtig speelveld vol uitgedachte systemen, moderne kassen, sociale voorzieningen en goed opgeleid personeel. Dit speelveld kwam niet uit de lucht vallen. Xclusive is en wordt opgebouwd door kundige en gepassioneerde ondernemers. Het zijn de leiders van Floritec, SVCO, en KP Holland die in samenwerking met Hans en Eijzeren en Peter Benders een prachtige kwekerij hebben opgebouwd; inmiddels goed voor bijna 200 miljoen stekken per jaar voor chrysant en kalanchoë.

Young Plants profiteert voor een deel van de kennis en kunde die destijds is ontwikkeld door de ‘oprichters’. Wij betalen op onze beurt nu mee aan een stuk ‘overhead’ waardoor de bedrijven kalanchoë en chrysant weer winstgevender worden. En uiteraard is er veel kruisbestuiving van goede ideeën waar iedereen weer de vruchten van plukt.

Kortom een mooi stukje teamwork met dank aan de topsporters en oprichters van Xclusive.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties