Pyracantha en Sempervivum winnen op IPM 2019

Tijdens IPM in Duitsland is het Nederlandse Plantipp met twee nieuwigheden in de prijzen gevallen: Pyracantha en Sempervivum. Ook een Vitex behoorde tot de winnaars.

In de categorie houtige gewassen werd Pyracantha coccinea ’Red Star’ van Plantipp verkozen tot beste nieuwigheid. De plant heeft volgens de jury minder doornen dan de meeste andere Pyracantha. De bessen van deze plant hebben bovendien een fraaie rode kleur.

Droogte

De plant heeft afgelopen zomer bewezen goed tegen de droogte te kunnen en is daarmee volgens de jury ook een plant voor de toekomst. Verder is de plant ook mooi als kamerplant. De plant bloeit in juni en de bessen kleuren vanaf september en blijven dit doen tot na Kerstmis. De plant behoudt volgens de jury zelfs met vorst z’n sierwaarde.

Pyracantha coccinea ’Red Star’ is beste nieuwigheid IPM 2019 in de categorie houtige gewassen.

Sempervivum

Bij de vaste planten won Sempervivum Chick Charms ’Gold Nugget’, eveneens van Plantipp. De jury spreekt van een ’beginnersplant’: de plant heeft weinig onderhoud nodig en is ongevoelig voor klimaatverandering. Deze Sempervivum is geschikt voor op het balkon, in de tuin of terras en kan ook in de volle zon staan. De plant heeft geel met rood gevlamd blad in de winter.

Bij de vaste planten won Sempervivum Chick Charms ’Gold Nugget’.

Vitex

In de categorie kuipplanten won Vitex trifolia ’Purpurea x Vitex agnus-astus First Editions ’Flip Side’ van het Amerikaanse Bailey Nurseries. De jury verkoos de plant met name vanwege zijn bijvriendelijk eigenschappen. De plant is makkelijk te kweken, vertakt goed en is makkelijk te snoeien. De plant is eveneens geschikt voor toepassing in een natuurlijke tuin.

In de categorie kuipplanten won Vitex trifolia ’Purpurea x Vitex agnus-astus First Editions ’Flip Side’.
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties