Raadsmeerderheid voor Floriade, besluit nog niet genomen

De raadvergadering dinsdag 16 juni was kort en bondig. Duidelijk is dat er een meerderheid is voor het laten doorgaan van de Floriade. Of donderdag 18 juni daadwerkelijk een besluit wordt genomen, is echter onduidelijk omdat tegenstander PVV nogmaals een debat wil.

De raadsvergadering over de Floriade was kort. Een meerderheid toont zich voorstander, PVV en SP zijn ronduit tegen. PVV kreeg weinig andere partijen met zich mee en verwijt de overige politieke partijen dat ze „hun kop in het zand steken”. PVV had naast de motie om te stoppen ook een aantal moties ingediend, ’om de risico’s van het evenement zo klein mogelijk te houden’. Ook daarin kregen ze echter weinig bijval.

De PVV wil dat er voor 1 juli een uitgewerkt veiligheidsplan ligt en dat er duidelijkheid komt over de avondprogrammering.

Nogmaals debat

Donderdagavond 18 juni zou er eindelijk een definitief besluit worden genomen over het doorgaan van de Floriade. Het is echter onduidelijk of de stemming doorgaat, daar PVV dinsdagavond aandrong op een nieuw debat in de gemeenteraad. PVV liet daarin doorschemeren dat ze een motie van wantrouwen tegen de raad wil indienen.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties