Raaijmakers stopt met LTO-bestuurswerk

Henk Raaijmakers gaat stoppen met zijn bestuurswerk voor de Nederlandse boomkwekerij. Internationaal blijft de kweker nog wel actief en waarschijnlijk ook in een topfunctie.

„Ik ben een besturend boomkweker, geen boomkwekend bestuurder die zijn pluche warm wil houden”, zegt Raaijmakers (61). Sinds 2006 is hij bestuurder in de boomkwekerijsector. Eerst bij de ZLTO, ten tijde van de integratie van de NBvB in LTO Nederland. Na het stoppen van Peter Bontekoe werd Raaijmakers even waarnemend, en daarna vaste voorzitter van de inmiddels geheten LTO Vakgroep Bomen, Vaste planten en Zomerbloemen.

„We hebben nu een goede organisatie-structuur, de vakgroep heeft nu 1.300 leden en er komen er steeds meer bij”, aldus Raaijmakers. Hij vindt het na zoveel jaren bestuurswerk wel tijd voor opvolging. „Het is een mooi moment om me weer meer met planten en klanten bezig te houden. En niet meer de dag laten regeren door afspraken in de agenda.”

Gevraagd om ENA-president te worden

Het moment van stoppen hangt ook samen met zijn bestuurswerk bij de European Nurserystock Association. Vorig jaar is hij vice-president van de ENA geworden, met het aantreden van de Duitse boomkweker Jan Dieter Bruns als president. Normaal gesproken wordt de vice-president twee jaar later de Europese voorman. Dat zou komende juli zijn, op de jaarvergadering van de Europese organisatie. „Ik ben gevraagd om dan ENA-president te worden. Het lijkt me een mooi moment om dan gestopt te zijn met het LTO-bestuurswerk en de taken overgedragen te hebben aan een opvolger.”

De LTO Vakgroep stelt binnenkort een vertrouwenscommissie samen die een profiel van Raaijmakers opvolger zal schetsen, en uiteindelijk ook een nieuwe voorzitter zal zoeken. Tot die tijd blijft Raaijmakers zich „stevig inzetten voor de leden.”

Foto: Wim du Mortier

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties