Reflower gaat kunstbloemen recyclen in nieuw project

  Reflower lanceert de nieuwe spin-off Reflower Recycling.  De duurzame bloemenbieb zamelt  kunstbloemen (ook zijde) in die gerecycled gaan worden. Reflower is geselecteerd door de Gemeente Amsterdam voor het Boost Je Buurt Programma.

  Reflower van Ellyne Bierman is opgericht om deel te nemen aan de circulaire economie. ‘Verse bloemen hebben een negatieve klimaatimpact. Als we samen blijvende bloemen delen, worden er minder verse bloemen ingevlogen uit verre landen of gekweekt in de kas en reduceert het gebruik van pesticiden. Kunstbloemen hebben een lange levensduur, zijn kostbaar en worden handgemaakt in China en India. Het is zonde om ze gewoon weg te gooien, aldus Ellyne.

  Sorteren en schoonmaken

  Reflower gaat de ingezamelde bloemen sorteren, schoonmaken, hergebruiken en uiteindelijk recyclen. ‘We verwachten dat 10% van de ingeleverde bloemen geschikt is om te verwerken in de boeketten, 30% wordt gebruikt voor kunstprojecten in samenwerking met The Flowerbikeman, nog eens 30% is geschikt om boeketten mee te maken die we doneren aan bejaardentehuizen en scholen. En we vragen hen natuurlijk om de bloemen uiteindelijk weer in te leveren bij Reflower Recycling. En de overige 30% wordt gebruikt als grondstof voor het maken van nieuwe vazen voor de bloemenbieb.’

  Inleveren of opsturen

  Amsterdammers kunnen de kunstbloemen inleveren in de bakfiets van Reflower,  Herengracht 103 of ze laten ophalen. Bloemen uit de rest van Nederland kunnen worden opgestuurd naar Reflower.

  Bron en foto: Reflower

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties