De Boomkwekerij Nieuws RHS: Met Pasen geen smartphone maar Salvia

RHS: Met Pasen geen smartphone maar Salvia

0

De RHS roept Britse consumenten op om met Pasen hun smartphones opzij te leggen, planten te kopen en te gaan tuinieren.

Verruil je smartphone voor Salvia, je tablet voor een terrarium en je desktop voor ’daffodils’ ofwel narcissen. Met deze boodschap probeert de Royal Horticultural Society Britse consumenten met Pasen naar tuincentra te lokken, in de tuin te gaan werken en daarmee hun steentje bij te dragen aan een gezondere omgeving.

De boodschap volgt op een enquête onder 2.500 Britten over hun tijdsbesteding aan smartphones en tuinieren in een voorjaarsweek. 31% van de Britten besteedt 9 uur of langer aan een smartphone (of tablet of desktop), 4% besteedt diezelfde tijd aan tuinieren. 64% van de Britten zit 3 uur of langer op een smartphone, 31% werkt 3 uur of langer in hun tuin.

Wel happy van foto’s planten op sociale media

Daar staat tegenover dat 78% van de Britten zich goed voelt als ze foto’s van bloemen en planten op sociale media zien. 9% van de gebruikers deelt zulke foto’s op platforms.

Uit de enquête blijkt verder dat 42% van de Britten zich na tuinieren gezonder en gelukkiger voelt. 19% wordt er moe van; 13% vindt tuinieren saai, 13% heeft er geen zin in, en 11% raakt er gefrustreerd van.

Foto: RHS

Arno Engels
Arno Engels is sinds 2000 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij is opgegroeid in de sector en heeft op verschillende boomkwekerijen in binnen- en buitenland gewerkt.

Reageer op dit artikel

avatar