Royal Lemkes start logistieke pilot in Westland

Royal Lemkes uit Bleiswijk start binnenkort een logistieke pilot bij kwekers in de regio Westland. In een later stadium komt ook de regio Boskoop aan de beurt.

Dat geluid was vrijdag 11 november te horen bij een bijeenkomst van Stichting Greenport Regio Boskoop met als thema Efficiënte logistiek in Greenport Boskoop.
„We gaan per regio kijken hoe de transportstromen tussen kwekers en Lemkes lopen, om daar vervolgens op in te spelen”, zei Patrick Kester, Adviseur Operations & Supply Chain van Royal Lemkes. „We zien dat door het sluiten van FloraHolland-vestiging Bleiswijk dat de transportstromen naar Bleiswijk minder worden. Voor ons is dat een reden om onszelf een grotere rol toe te bedelen in het organiseren van transport van kwekers naar ons toe.”

Hub in Naaldwijk
Een van de acties van Lemkes is het starten van een logistieke hub op FloraHolland-vestiging Naaldwijk. De hub komt bij een transporteur met wie Lemkes nauw samenwerkt, maar waarvan de naam pas in een later stadium bekend wordt gemaakt.

Kester geeft aan dat in een later stadium ook voor de regio Boskoop wordt bekeken óf – en in dat geval hoe – de logistiek vanuit dit gebied het beste kan worden aangepast.