Royal Lemkes start pilot logistiek in Boskoop

Royal Lemkes gaat de mogelijkheden onderzoeken voor efficiënter transport in de regio Boskoop. Dat zei Marije Verbakel, Manager Customer Service, tijdens het Kwekerscafé van Stichting Greenport Regio Boskoop op 12 december.

Handelaar Royal Lemkes in Bleiswijk wil middels een pilot kijken of er verbeteringen mogelijk zijn in de logistiek van kwekers in de regio Boskoop die aan Royal Lemkes leveren. In de komende periode gaat het bedrijf gesprekken aan met kwekers om te kijken waar mogelijke knelpunten liggen. Op basis van de informatie die hieruit naar voren komt wil de handelaar afspraken maken met transporteurs om de logistiek zo efficiënt mogelijk in te richten.

Eerdere pilot in Westland

Royal Lemkes heeft in Westland vanaf dit jaar ervaring opgedaan met een vergelijkbare pilot met kwekers van kamerplanten. Verbakel: „Deze pilot heeft gezorgd voor een stijging van het percentage van producten dat we op dezelfde dag binnen krijgen als waarop het is besteld. Dit percentage is gestegen van 20% in 2015 naar bijna 60% op dit moment. Ook heeft de pilot geleid tot vollere vrachtauto’s en hebben er inmiddels 15.000 minder ritten plaatsgevonden in de spits.”

Bollenstreek en Boskoop

Sinds een maand houdt Royal Lemkes een vergelijkbare pilot in de bollenstreek en binnenkort wil het bedrijf dus starten met de pilot in Boskoop. Verbakel kon nog niet aangeven of de Boskoopse pilot nog z’n effect zal hebben voordat het voorjaarseizoen van start gaat. Eind januari zou dit volgens Verbakel wel duidelijk moeten zijn.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties