Rozenfestival stopt door vrijwilligersgebrek

Stichting Rozendorp Lottum stopt met het tweejaarlijkse Rozenfestival, vanwege een gebrek aan vrijwilligers op belangrijke plekken in de organisatie.

Na de afgelopen editie, augustus 2018, was het bestuur al van plan om het Rozenfestival in het Noord-Limburgse rozendorp Lottum kleiner te maken. Dit omdat de opzet van het evenement steeds meer van de organisatie vraagt. „Er worden hogere eisen gesteld, risico’s worden groter en je bent steeds afhankelijker van professionals”, meldt bestuurslid Bob Obers in een persbericht.

Het Rozenfestival werd vanaf de eerste editie in 1991 door vrijwilligers georganiseerd. Het bestuur zocht al een tijdje naar een nieuwe voorzitter, maar die vacature kon niet worden ingevuld, ook niet met hulp van een externe adviesgroep. Daarnaast bleken vacatures in verschillende werkgroepen niet in te vullen. „Het lukt ons helaas niet om voldoende mensen enthousiast te krijgen om de organisatie van het huidige bestuur over te nemen.”

Blijven inzetten voor promotie rozendorp

De volgende editie zou volgend jaar plaatsvinden. De organisatie moet dan nu starten, maar dat gaat met de huidige organisatie niet lukken, aldus Obers. „Hoe spijtig we dit ook vinden.” Stichting Rozendorp Lottum blijft zich wel inzetten voor nieuwe initiatieven om het rozendorp te promoten.

De afgelopen edities van het Rozenfestival trokken elk rond de 50.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. „Het is altijd een gigantische promotie voor het rozendorp geweest”, aldus Obers, „en het heeft enorm bijgedragen aan de saamhorigheid en verbroedering in Lottum. Daar zijn we ontzettend trots op.”

Foto: Stichting Rozendorp Lottum

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties