Rozenkwekers werken Floriade-promotie uit

Rozenkwekers gaan mogelijkheden uitwerken om rozen op de Floriade 2022 in beeld te brengen. De rozencultuurgroep onder Anthos-secretariaat besprak dit op het park in aanbouw.

De cultuurgroep combineerde vrijdag 20 september de jaarlijkse ledenbijeenkomst met een bezoek aan het Floriadepark in Almere. Jan P. Mauritz, projectmanager inzendingen sierteelt en uitgangsmaterialen, leidde de groep rond en gaf mogelijkheden aan voor deelname.

Een comité van de cultuurgroep gaat de mogelijkheden nu uitwerken samen met de LTO Vakgroep Bomen, Vaste planten en Zomerbloemen.

Rozenpromotie

De cultuurgroep besprak in Almere tevens de voortgang van de rozenpromotie door iBulb. De website Roses4Gardens die een jaar geleden is gelanceerd, heeft volgens iBulb inmiddels meer dan 3.000 bezoekers getrokken. Het aantal bezoekers kan verder groeien nu de Nederlandse versie is gestart met optimalisatie van zoekwoorden, zodat de site op internet beter te vinden is.

iBulb is tevens gestart met het versturen van persberichten over (tuin)rozen die door kranten en tijdschriften zijn opgepakt. De promotie vindt ook op Facebook en Pinterest plaats; hiervoor is dit jaar een nieuwe serie rozenfoto’s gemaakt.

Vrijdag is verder afgesproken dat de rozenpromotie door iBulb en de Floriade gebruik kunnen maken van elkaars communicatiekanalen.

Foto: Hester van Gent

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties