’Rubella’ nog altijd op nummer 1 bij Skimmia

Nu de naamgeving bij Skimmia op orde lijkt, wordt duidelijk dat het sortiment groter is dan vaak gedacht. En er wordt volop veredeld. Er zijn inmiddels heel wat nieuwigheden geïntroduceerd en de zoektocht naar beter staat nog zeker niet stil. Vooralsnog is Skimmia japonica ’Rubella’ echter nog altijd de meest populaire.

Skimmia japonica ’Pabella’ is een sport van de populaire ’Rubella’ en werd in 2017 uitgeroepen tot de beste noviteit van GrootGroenPlus.
Skimmia japonica ’Pabella’ is een sport van de populaire ’Rubella’
en werd in 2017 uitgeroepen tot de beste noviteit van GrootGroenPlus.

Sinds de herziening van de naamgeving in Skimmia, gaat het bijna nog uitsluitend om Skimmia japonica. Skimmia anquetilia en Skimmia laureola zijn zeldzaam. Skimmia x confusa ’Kew Green’ is een van de weinige niet-japonica’s die wel in cultuur is.

Sinds de jaren 80 zijn er regelmatig nieuwe introducties gedaan. Ook de laatste twintig jaar zijn er diverse nieuwe cultivars op de markt gebracht, die tijdens tentoonstellingskeuringen diverse medailles kregen toegekend.

Wilt u meer lezen over deze introducties en hun eigenschappen, lees dan het sortimentsartikel over Skimmia in De Boomkwekerij 24 die vandaag op de mat ligt of lees het hier in het digitale magazine.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties