Ruim aanbod van boomteeltopleidingen in Boskoop in de startblokken

  Greenport Boskoop Academy heeft samen met Wellantcollege Boskoop een opleidingsaanbod ontwikkeld voor medewerkers. Ook starten er masterclasses van de Rabobank en Neyenrode business Universiteit voor ondernemers en leidinggevenden in de boomkwekerij.

  De vernieuwde boomteeltopleiding biedt de mogelijkheid om diverse modules afzonderlijk te volgen, waarvoor een certificaat kan worden behaald. Zo kan bijvoorbeeld een zij-instromer gebaat zijn bij extra teelt- en productkennis. Of kan een productiemedewerker doorgroeien naar een leidinggevende functie.

  Instromen in het reguliere onderwijs

  Het idee is dat cursisten die geen reguliere opleiding kunnen volgen wel bepaalde vakken of modules van het reguliere onderwijs kunnen volgen. Te denken valt bijvoorbeeld aan buitenlandse werknemers die de taal niet goed spreken. Zij kunnen geen voltijds opleiding volgen omdat daarvoor hun Nederlands en Engels veelal onvoldoende is. Zij kunnen echter wel vaktechnische vakken leren. Voor die vakken kunnen zij dan instromen in het reguliere onderwijs.

  Personeel mee laten groeien

  Volgens de initiatiefnemers groeien de bedrijven in de sector en neemt de vraag naar opgeleid personeel toen. De opleidingen bieden kans om medewerkers mee te laten groeien met de organisatie.

  Ook ondernemers en leidinggevenden kunnen zich verder ontwikkelen. Rabobank en Nyenrode business Universiteit geven in samenwerking met Boerderij Academy masterclasses: onder andere in bedrijfsstrategie, procesbeheer en bedrijfskunde.

  Bekijk hier het overzicht van alle opleidingen.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties