Salon du Végétal: vasteplantenconcept ‘Start’in box’ wint goud

Op de Franse beurs Salon du Végétal zijn donderdag de prijswinnaars van de nieuwighedenkeuring bekend gemaakt. Het vasteplantenconcept ‘Start’in box’ van het Franse bedrijf Jeanne de Laval won goud.

De ‘Start’in box’ won goud in de categorie Commerciële innovaties. Oude moederplanten van Agapanthus en Paeonia beginnen aan hun tweede leven en worden op de markt gebracht in een geperforeerd houten bakje. Het bakje is composteerbaar waardoor consumenten de planten met bakje en al kunnen planten. Consumenten profiteren volgens de jury in het eerste jaar al van rijkbloeiende planten.

Goud voor Eucalyptus

Goud was er ook voor Eucalyptus gunnii ‘Rengun’ (France Blue) van het Franse Pépinières Renault in de categorie Nieuwigheden boomkwekerij. De plant heeft mooie groene uitlopers en is door z’n compacte groei geschikt voor gebruik in pot op het terras maar ook als plant in een kleine tuin.

Brons voor Magnolia grandiflora Alta

Een bronzen waardering was er voor Magnolia grandiflora Alta (‘TMGH’) van het Franse La Forêt de Jeunes Plants. De jury roemt de opgaande en dichte vorm van de plant en het fraaie glanzende blad. Bovendien is de plant zeer winterhard.

Overige prijswinnaars

Bekijk hier alle winnaars van de Salon du Végétal.

Bekijk hier alle aanmeldingen in de categorie Nieuwigheden (boomkwekerij en bloemisterij).

Bekijk hier alle aanmeldingen in de categorie Commerciële innovaties.

in de categorie Commerciële innovaties was er goud voor Start’in Box.

In de categorie boomkwekerijproducten was er goud voor Eucalyptus gunnii ‘Rengun’ (France Bleu)

Brons was er voor de nieuwigheid Magnolia grandiflora Alta (‘TMGH’)