Samenwerking Naktuinbouw met Varb moet zorgen voor correcte naamgeving

Naktuinbouw gaat met VARB online samenwerken om de partijaangifte voor het PSI-programma te versnellen en foutieve invoer van namen te voorkomen.

Bij de partijaangiftes voor vaste planten bij Naktuinbouw bleek vorig jaar het gebruik van de juiste plantbenamingen voor veel problemen te zorgen. Een letter verschil maakt al uit of een naamgeving in aanmerking komt voor de juiste codering. Om de kwekers hierbij komend jaar te ondersteunen zocht Naktuinbouw aansluiting bij het Varb-systeem.

De gesprekken hierover met Varb en Faceworks (ontwikkelaar van het VARB-systeem) hebben geleid tot een online tool waarin kwekers rechtstreeks partijopgave kunnen doen. Daarnaast is het mogelijk om een speciaal ontwikkeld Excel-sjabloon te uploaden, als er sprake is van veel partij-informatie per perceel. Alle informatie die in de online tool wordt ingebracht, wordt direct online gevalideerd. De kweker weet zo direct of hij de juiste rasbenamingen gebruikt. Eventuele afwijkingen kunnen ook gelijk online worden hersteld.

Op maandag 16 april is de online tool gelinkt met de Naktuinbouw-website bij de informatie over de PSI-inspectie vaste planten. Bedrijven kunnen ook rechtstreeks gebruik maken van de tool via: https:// partijopgave.varb.nl

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties