Scherven opruimen met de bladblazer

  Medewerkers van SW-bedrijf Ergon uit Eindhoven zijn zondagnacht al met man en macht bezig om de schade van de rellen naar aanleiding van de avondklok op te ruimen. Met bladblazers worden de glasscherven bijeen geblazen. Met minishovels wordt groter puin opgeruimd. ‘Wat een dag…’ staat te lezen op het twitteraccount van Ergon.

  In alle ellende van de aangerichte vernielingen en het geweld, is echter ook een lichtpuntje te melden: een groep inwoners heeft Ergon hulp aangeboden met het opruimen van de binnenstad. Om negen uur maandagochtend staan ze paraat op het gehavende Stationsplein van Eindhoven.

  Foto’s: Ergon Eindhoven.
  Den Bosch

  Na de rellen van maandagavond stonden in Den Bosch veel vrijwilligers klaar met bezems om hun stad schoon te maken. Burgemeester Mikkers van Den Bosch sprak de groep van zo’n honderd vrijwilligers toe voor het stadhuis. De meeste vernielingen waren ’s nachts al opgeruimd door medewerkers van de gemeente. Inmiddels worden mensen opgeroepen niet naar de stad te komen, ook niet om schoon te maken.

  Ook in andere steden in het land moesten medewerkers van gemeenten en SW-bedrijf aan de slag om de ravage na de rellen van zaterdag en zondag op te ruimen: Amsterdam, Den Haag, Tilburg, Venlo, Helmond, Roermond, Breda, Arnhem, Enschede en Almelo. Een lange, trieste lijst.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties