SemperGreenwall eerste systeem met brandveiligheidscertificaat A2

Het bedrijf Sempergreen heeft voor zijn groene gevelsysteem SemperGreenwall het brandveiligheidscertificaat A2-s2-d0 behaald. Daarmee is de SemperGreenwall het eerste product in zijn soort dat dit keurmerk behaalt. Het product had al het keurmerk B-s2-d0. Om het keurmerk A2 te krijgen, moet het materiaal van een product vrijwel niet bijdragen aan een uitgebroken brand.

De SemperGreenwall is een groen gevelsysteem dat uit meerdere voorbegroeide Flexipanels is opgebouwd. Doordat deze panelen erg flexibel zijn, zijn ze ook geschikt voor oppervlakken die niet geheel vlak zijn. Om voor certificaat A2 in aanmerking te komen, is het Flexipanel doorontwikkeld. De brandveilige versie heeft de voor de hand liggende naam Flexipanel A2 meegekregen. Met het nieuwe certificaat voldoet de SemperGreenwall aan de brandveiligheidseisen voor hoogbouw.

Eerste aanvraag hoogbouw al binnen

De gevolgen van ontvlambare gevels bij een brand in een hoog gebouw zijn vaak rampzalig, zoals bijvoorbeeld bij de brand in de Londense Grenfell Tower in 2017. De eerste aanvraag voor groene gevels voor een hoogbouwproject zijn al binnen bij SemperGreen. In Frankfurt wordt dit jaar de Eden Tower met het groenegevel-systeem van SemperGreen gebouwd. Deze woontoren wordt maar liefst 98 meter hoog.

De Eden Tower in Frankfurt wordt met groene gevels van SemperGreen gebouwd. Deze woontoren wordt 98 meter hoog.
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties