Spuitlicentiebijeenkomst in Afferden

Op donderdag 14 september  wordt bij vaste plantenkwekerij Mts Lucassen in Afferden een spuitlicentiebijeenkomst georganiseerd voor vaste plantenkwekers en boomkwekers. Tijdens deze bijeenkomst ontvangen Pieter en Marcel Lucassen tevens het Planet Proof certificaat.

Tijdens de spuitlicentiebijeenkomst is er een demonstratie van een nieuwe toepassing van plantaardig schuim tegen onkruid in plantbedden. Afgelopen twee jaar hebben MTS Lucassen, Weedingtech, Delphy en Hessel Marketing & Communicatie gewerkt aan de toepassing van plantaardig schuim tegen onkruid. In het Innovatieproject van de Raad voor de Boomkwekerij is daarvoor een frontrail met specifieke doppen ontwikkeld. Naast de demonstratie van Weedingtech, zijn er proeven met plantversterkers, compost en organische meststoffen en groenbemestermengsels.

Planet Proof

Afgelopen jaren hebben Pieter en Marcel Lucassen van MTS Lucassen gewerkt aan de verduurzaming van hun vaste plantenkwekerij. In de teelt worden diverse bodemverbeterende maatregelen toegepast zoals toevoeging van compost en steenmeel en de inzaai van groenbemestermengsels. Het bedrijf stimuleert de aanwezigheid van nuttige insecten en bijen. Ook worden plantversterkende maatregelen toegepast waardoor er nog nauwelijks chemisch bijgestuurd hoeft te worden in de teelt om schadelijke schimmels en insecten te bestrijden. Als bekroning van de werkzaamheden ontvangen de ondernemers nu het Planet Proof certificaat.

De bijeenkomst start om 15:30 en duurt tot 20:00 uur.Aanmelden voor deze dag kan door een email te sturen naar m.joosten@delphy.nl.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties