Stagiair Rick Domen: ‘Engelsen vinden zwakke pond erg jammer’

Zo hier zijn we weer, het is weer eventjes geleden dat ik wat van me heb laten horen. De afgelopen tijd heb ik het erg druk gehad met afronden van mijn stage. Ik heb namelijk nog wat metingen moeten verwerken en rapporteren in het verslag; erg saai dus haha.

Verder heb ik me de afgelopen tijd bezig gehouden met toppen zetten in de laanbomen, orders klaar gemaakt en van alles voor de verzorging van de teelt. Vrij normaal werk dus. Mijn tijd hier op Gaddesby is inmiddels gekomen en ik ben me nu volledig aan het focussen op de afronding van het verslag, komt goed dus.

De afgelopen weken heb ik ook een aantal bedrijven bezocht om nog wat meer te zien van de Engelse boomkwekerijen en natuurlijk de omgeving. Ik heb bij een aantal bedrijven gevraagd wat ze nu echt vinden van de Brexit. Daaruit kan ik concluderen dat ze vooral de zwakke pond erg jammer vinden. Al deze Engelse bedrijven kopen redelijk vaak in bij Nederlandse boomkwekerijen. Maar met deze zwakke pond na de verkiezingen in Engeland, verliezen ze natuurlijk wel wat marge op hun gekochte producten. Verder zijn deze bedrijven vrij optimistisch voor het volgende seizoen, want er zal nog een hoop worden aangeplant in Engeland!

Dit was de laatste keer dat ik wat laat horen vanuit in Engeland. Dit is namelijk mijn laatste week hier bij Coles Nurseries. Binnenkort ben ik gelukkig weer thuis!

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties