De Boomkwekerij Nieuws Statushouders bezorgen Huverba prijs

Statushouders bezorgen Huverba prijs

0

Boomkwekerij Huverba uit Opheusden was onlangs een van de winnaars van de All- in Werkgeversprijs Rivierenland 2019. De prijs dankt het bedrijf met name aan de inmiddels vijf statushouders die het bedrijf aan het werk heeft.

De All- in Werkgeversprijs Rivierenland 2019 is bestemd voor bedrijven die hun maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen. Het in dienst nemen van werknemers met een arbeidsbeperking een hen kans bieden in hun organisatie is hier onderdeel van.
De jury zei over de boomkwekerij uit Opheusden: „Huverba staat bekend als een prettige werkgever en zij hebben meerdere plaatsingen vanuit de participatiewet.”
Operationeel directeur Frank van Helvert van Huverba is blij met de erkenning. Huverba heeft vier statushouders uit Myanmar, één uit Eritrea en een Nederlander met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk.

„We doen dit eigenlijk al jaren en ik ben erg blij met deze mensen. Een van de mensen uit Myanmar werkt hier zelfs al negen jaar”, aldus Van Helvert.
Op de vraag wat voor werk ze doen zegt Van Helvert. „Het klinkt misschien raar, maar de mensen uit Myanmar zijn allemaal klein van stuk. Daarom is het werken in de laanbomen wat lastig voor hen. Zij werken dan ook allemaal op het containerveld: oppotten, knippen en planten uitzoeken gaat prima. Ze werken gedisciplineerd en hebben veel rust in hun werk. En daarmee bedoel ik niet dat ze niet hard werken. Ze werken juist gestaag door, maar hebben geen stress en zíen het werk goed. Wij hebben fantastische medewerkers aan deze mensen.”

Van Helvert zegt dat de samenwerking met de gemeente Neder-Betuwe in het kader van de participatiewet erg goed is. „Bij het in dienst nemen – wat pas na zes maanden hoeft – vindt een loonwaardemeting van de medewerkers plaats. Als blijkt dat een medewerker bijvoorbeeld voor 50% kan meedraaien, betaalt de gemeente een subsidie voor de andere 50%.”

Dit artikel verder lezen?

Inloggen als abonnee

Uw voordelen

  • Waardevolle vakinformatie in de boomkwekerij en vaste planten
  • Profiteer van onze aanbiedingen en ervaar De Boomkwekerij
  • Tweewekelijks ons digitale magazine in je e-mail en/of
  • Ontvang elke twee weken het tijdschrift De Boomkwekerij

Reageer op dit artikel

avatar