Studenten organiseren symposium over toekomst tuinbouw

  Op donderdag 14 maart organiseren de 4e jaars studenten van de opleiding Tuinbouw & Agribusiness aan de Hogeschool Inholland Delft een symposium over de toekomst van de tuinbouw. Tijdens drie presentaties worden de onderwerpen autonoom telen, het toepassen van drones in de kas en digitalisering behandeld.

  De laatste jaren vindt de innovatie in de tuinbouw voornamelijk plaats op het gebied van technologie, nieuwe technieken maken het telen steeds makkelijker. Zo probeerden verschillende teams tijdens de Autonomous Greenhouse Challenge eind 2018 bij de WUR om komkommers te telen met een autonoom besturingssysteem. Deze challenge heeft bewezen dat kunstmatige intelligentie in staat is om een hogere opbrengst te behalen dan een ervaren komkommer teler. Klaas van Egmond teelt engineer bij Delphy, één van de deelnemers aan de challenge, vertelt tijdens het symposium meer over de challange en over de toekomst van autonoom telen.

  Een andere innovatie is het gebruik van drones. In de landbouw wordt dit al geregeld toegepast, maar ook in de tuinbouw liggen kansen. Lucien Fesselet van ADI (Applied Drone Innovations) ontwikkelde samen met zijn team een drone die zieke planten in een gewas kan herkennen. Tijdens het symposium vertelt hij over het project en wat deze innovatie in de toekomst kan betekenen.

  Naast ontwikkelingen in de kas zal ook de algemene bedrijfsvoering veranderen. Rob Helderman, E-Commerce Manager bij Royal Brinkman, vertelt over zijn verwachtingen voor de toekomst. Van welke sectoren kunnen we leren als tuinbouw, welke gevolgen zal digitalisering hebben voor de arbeidsmarkt en in welke rol ziet Royal Brinkman zichzelf in de toekomst?

  Inloop is vanaf 17.00 uur, het programma duurt van 18.00 tot 20.00 uur bestaande uit drie presentaties en een afsluitende discussie. Na afloop is er gelegenheid om te netwerken onder het genot van een hapje en een drankje. Locatie is Hogeschool Inholland Rotterdamseweg 141 in Delft. Inschrijven kan via deze link.

   

   

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties