Symposium Zundert belicht precisieboomkwekerij

Studenten van HAS Hogeschool houden donderdag 4 juli in Zundert een symposium over de nieuwste precisietechnieken in de boomkwekerij.

De studenten Bart Nelen, Roy Mouris en Twan Kranenburg hebben hun afstudeerproject uitgevoerd getiteld ’Remote sensing in de boomkwekerij’, in opdracht van REWIN West-Brabant en bij onder andere Boomkwekerij Dictus-Hereijgers en Lodders Boomkwekerijen.

Via REWIN worden nieuwe hightech-innovaties ontwikkeld voor toepassing in de boomkwekerij. De studenten hebben onderzoek gedaan naar bodemscans met als doel om actiepunten voor kwekers te bieden in de praktijk, en de voordelen van scanning te tonen.

Projectresultaten en demo’s van technieken

Op het symposium worden de resultaten toegelicht. Ook is er uitleg vanuit de Nationale Proeftuin Precisielandbouw: tegen welke problemen lopen boeren en tuinders aan met precisielandbouw, hoe zijn die problemen op te lossen en te vertalen voor de boomkwekerij. Daarnaast is er uitleg vanuit Leve(n)de Bodem over onder andere Bodem-ID: een methode om verschillende bodemeigenschappen in kaart te brengen.

Het symposium is bij de CLTV Zundert en begint donderdag 4 juli om 16.00 uur (ontvangst 15.30 uur). De presentaties duren tot 17.20 uur; daarna is er pauze met catering.

Om 18.30 uur start het avondprogramma: demo’s met bodemscanners, variabel compost en kalk uitrijden, rijenbemesting op taakkaarten, drones, onkruidrobots en visuele bodemanalyse met behulp van profielkuilen. Afsluiting is om 20.30 uur.

Aanmelden voor het symposium via deze link naar HAS Hogeschool.

Beeld: Remote sensing in de boomkwekerij

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties