’Tekort aan Calluna ondanks verdubbelde reserveringen’

„De laatste vijf weken is de handel heel goed geweest”, zegt Eric Kessels, hoofd inkoop tuinplanten bij Arie Bouman Tuinplanten. „Er is onder andere veel vraag naar Calluna en heesters voor de aanlegmarkt.”

„Vooral Calluna is heel hard gegaan de afgelopen tijd. Omdat er minder aanbod was dit jaar, is er extra hard getrokken aan de Calluna uit Duitsland. Hoewel we twee keer zo veel hadden gereserveerd als vorig jaar, kwamen we nog tekort.

Naast Helleborus, Skimmia, Gaultheria en Erica, is er ook veel vraag naar heesters voor de aanlegmarkt. Leucothoe verkleurt nu mooi rood en loopt heel goed. Ilex ook. We zien al een paar jaar dat groenblijvende heesters in de lift zitten.”

„Er is onder andere veel vraag naar Calluna en heesters voor de aanlegmarkt”, zegt Eric Kessels. (Foto: Ron Barendse)

De laatste weken ben ik veel in Italië geweest om partijen te scouten en vast te leggen. Ik merkte dat veel producten voor het voorjaar, zoals kleine olijfboompjes en Eucalyptus, nu al uitgeleverd zijn aan klanten.

Wat zegt Kessels nog meer over het Italiaanse aanbod richting komend voorjaar? En over hun nieuwbouw?

Lees het volledige artikel in De Boomkwekerij editie 21. Heeft u een digitaal abonnement? Lees dan nu al het complete artikel en meer via mijn boomkwekerij.nl

Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties