Vakblad voor de Bloemisterij Teler Frank Dijkshoorn probeert het hoofd koel te houden

  Teler Frank Dijkshoorn probeert het hoofd koel te houden

  0
  Frank Dijkshoorn begon in 2005 een kwekerij met niet meer dan een kruiwagen, een schep en een rol gaas. „Ik dacht, dat doe ik wel even. Ik heb plantmateriaal van freesia’s en zomerbloemen gekocht en ben aan de slag gegaan in een huurkas. Door schade en schande werd ik wijs. De huidige crisis? Je moet toch maar proberen om het hoofd koel te houden. Dat is de Westlandse manier.”
   

  Wat hebben wc-rollen dat bloemen niet hebben?
  „Tja… Als de wereld vergaat, dan zou ik geen wc-papier inslaan. Het heeft alles met angst te maken. Voor mezelf ben ik niet bang, maar wel voor de handel. Als ik ’s ochtends met mijn bloemen naar de veiling rijd, denk ik: ik kan ze net zo goed in de Nieuwe Waterweg gooien. Er gaan nog heel rare dingen gebeuren. Op dit moment zit ik te leren voor de spuitlicentie, maar moet ik die moeite nog doen? Ben ik over twee maanden nog tuinder? Ik heb het voordeel dat ik in een gehuurde kas zit; ik kan zo de deur achter me dicht trekken. Ik werk ook als zzp’er. Het risico is aardig gespreid.”

  Wat voor werk doe je als zzp’er?

  „Ik werk bij een loonbedrijf en ik doe klussen voor WUR in Bleiswijk. Het werk als zzp’er is afwisselend en ik zie veel mensen. Daarom wil ik nooit ergens in vaste dienst zijn. Ik kom het liefst de kastanjes uit het vuur halen als het druk is en daarna ben ik weg.”

  Frank Dijkshoorn was week 13 Vakgenoot in het Vakblad voor de Bloemisterij. Het complete interview is ook online te lezen in ons digitale magazine.

  Hans Neefjes
  Hoofdredacteur Hans Neefjes is sinds december 1999 werkzaam bij het Vakblad voor de Bloemisterij.

  Reageer op dit artikel

  avatar