Telermaat Zomertour weer geslaagd

Toeleverancier Telermaat kijkt weer terug op een geslaagde Zomertour. Op nagenoeg elk van de vier praktijklocaties verspreid door Nederland kwamen 150 kwekers af.

Voor het derde jaar op rij organiseerde Telermaat afgelopen week praktijkbijeenkomsten bij boomkwekerijen, dit keer bij Dictus-Hereijgers in Zundert, Udenhout in Udenhout, Leuveld in Denekamp en Antoon Rijnbeek in Boskoop.

Het totaalconcept van demo’s en proeven bekijken, bijpraten met collega’s, een gratis punt verdienen voor de spuitlicentieverlenging en na afloop barbecueën, slaat zeker aan bij kwekers, aldus Peter van Dongen, directeur van Telermaat. „Het was weer volle bak.”

Elke praktijklocatie biedt aan maximaal 150 deelnemers plek. „Anders worden de rondleidende groepjes te groot”, zegt Van Dongen, „en we willen niet dat het ten koste gaat van de kwaliteit van een bijeenkomst.”

Alternatieven voor middelen die wegvallen

Op elk bedrijf was aandacht voor diverse teelttechnische zaken, zoals alternatieven voor Finale, Basta en Tilt die in de toekomst wegvallen. Tilt is behalve een meeldauwmiddel ook een groeiremmend middel. „We voeren demo’s uit met twee toegelaten middelen en plantregulatoren, die ook voor groeiremming kunnen zorgen”, aldus Van Dongen.

Bedoeling van de Zomertour was in elk geval om kwekers te laten nadenken over alternatieven. „Ga alvast met andere middelen experimenteren, voordat middelen die je nu gebruikt, straks niet meer zijn toegelaten.”

Foto’s: Telermaat

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties