Telers richten Duurzame Energiecoöperatie Asten-Someren op

  Zeventien glastuinders uit Asten, Heusden en Someren – bij elkaar goed voor 160 ha – hebben onlangs de Duurzame Energiecoöperatie Asten-Someren opgericht. Het vierkoppige bestuur heeft daartoe op 25 juni zijn handtekening gezet bij de notaris.

  De coöperatie wil duurzame alternatieven vinden voor warmte, elektriciteit en CO2 die nu nog uit fossiele bronnen komt. Het bestuur van de coöperatie inventariseert de mogelijkheden, waarbij op ondersteuning kan worden gerekend van LTO Glaskracht Nederland en de ZLTO.

  V.l.n.r.: René Zwinkels, Mark van Oosterwijk, Frans Raijmakers, Piet Wijnen, John Wijnen, Alex Gevers, Willy Aarts, Jo Joosten, Wim Verberne en Twan van Gennip.

  Begin dit jaar heeft Geothermie Brabant, in opdracht van de ondernemers, voor elk bedrijf de exacte warmtevraag in kaart gebracht. Die inventarisatie vormde het beginpunt voor de zoektocht. Daarnaast zijn er al verschillende initiatieven in het gebied. Zo zijn er vergunningen aangevraagd voor drie houtstookinstallaties en ziet Geothermie Brabant mogelijkheden voor (diepe) geothermie.

  Het bestuur van de kersverse energiecoöperatie gaat de komende tijd in gesprek met de verschillende betrokken partijen om de haalbaarheid van de verschillende initiatieven af te wegen en om de collectieve aanpak te waarborgen.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties