De Boomkwekerij Thema Boom van het jaar 2019 ‘Schaduw gevende Bomen’

  Thema Boom van het jaar 2019 ‘Schaduw gevende Bomen’

  0

  De LTO cultuurgroep Laan-, Bos- en Parkbomenheeft voor de verkiezing van de Boom van het Jaar 2019 het thema ‘Schaduw gevende Bomen’ gekozen.

  Jaarlijks wordt tijdens de Boomkwekersdag van de LTO Vakgroep Bomen en Vaste Planten de Boom van het Jaar gekozen. De boomkwekersdag wordt dit jaar in een nieuw jasje gestoken en heeft ook een nieuwe naam, namelijk ‘Kennis- en Netwerkdag Bomen en Vaste Planten’. Dit jaar vindt deze dag plaats op 20 december op de locatie van Bloemen- en Plantenveiling Plantion in Ede.

  Nomineren

  Kwekers die ‘Schaduw gevende Bomen’ willen voordragen voor de verkiezingen van Boom van het jaar 2019, kunnen dit doen tot 1 december 2018. Daarna zal een deskundige jury drie bomen nomineren voor de verkiezingen.

  De uitslag van de Boom van het Jaar 2019 wordt tijdens de ‘Kennis- en Netwerkdag Bomen en Vaste Planten’ bekend gemaakt. De voorgedragen bomen moeten bomen zijn die in Nederland en omliggende landen goed groeien, zowel binnen als ook buiten steden en bebouwingen. Daarnaast moeten de voorgedragen bomen ook voldoende verkrijgbaar zijn in Nederland.

  Voor te dragen bomen mailen naar gerrit@ltobomen.nl. Vermeld daar bij waarom u deze boom geschikt acht voor de Boom van het Jaar 2019. Tevens kunt u een mooie foto van de betreffende boom mee sturen.

  Ralph Mens
  Ralph Mens is sinds 2007 werkzaam bij Hortipoint en is hoofdredacteur van Tuin en Landschap.

  Reageer op dit artikel

  avatar