Toegroeien naar volledig biologisch bij De Batterijen

Bij boomkwekerij en groencentrum De Batterijen in Ochten is de containerteelt al twee jaar volledig biologisch. Hier proberen ze nu ook voor de rest van de kwekerij naar toe te groeien.

„We spuiten bijna geen chemische middelen meer”, zeg Erik Mol, verantwoordelijk voor de kwaliteitszorg bij De Batterijen. “Onze hele kwekerij heeft al het Milieukeur en de containerteelt is al twee jaar volledig biologisch. Hier proberen we nu ook voor de rest van de kwekerij naar toe te groeien.”

De volledig biologische containerplanten worden eerst een jaar op het veld gekweekt en daarna nog een jaar in de pot, waarna ze naar de afnemer gaan.

Erik Mol, verantwoordelijk voor de kwaliteitszorg bij De Batterijen (foto: De Batterijen)

Om onkruid en algen tegen te gaan gebruikt Mol het biologische Klasmann Deilmann ProLine containermulch afdekmiddel. Dit droogt snel en is waterdoorlatend, zodat de bovenlaag niet dichtslaat.

Meer weten?

In de rubriek Vakgeluiden in De Boomkwekerij nr. 11 vertelt Mol meer over hoe hij bij de biomulch uitkwam en hoe ze het toepassen. Met een digitaal abonnement is het artikel ook te lezen via mijnboomkwekerij. Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties