Toelating voor Shorttrack, twee herregistraties door Ctgb

Groeiregulator Shorttrack heeft een toelating gekregen in de boomkwekerij en vaste plantenteelt. Syllit Flow en Intruder mogen ook na herregistratie in de boomkwekerij worden toegepast.

De groeiregulator Shorttrack op basis van de werkzame stof daminozide heeft een toelating gekregen in de boomkwekerijgewassen en vaste plantenteelt. De toelating geldt uitsluitend voor de bedekte, niet grondgebonden teelten van gewassen, zo laat het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) weten.

Herregistraties

Syllit Flow 400 SC (voorheen Syllit Flow 450 SC) op basis van de werkzame stof dodine is ook na herregistratie toegelaten in de boomkwekerij van vruchtbomen en Prunus. Bij de herregistratie is een nieuwe formulering beoordeeld en daardoor is ook de naam van het middel naar Syllit Flow 400 SC aangepast. Om risico’s voor vogels en zoogdieren te voorkomen wordt bij de herregistratie de toepassingsfrequentie beperkt tot 1 toepassing per jaar en mag het middel pas worden toegepast vanaf gewasstadium BBCH 10.

De toelating van het onkruidbestrijdingsmiddel Intruder op basis van de werkzame stof Chloorprofam is na herregistratie uitgebreid. Het middel mag nu ook in een LDS of LVS-toepassing worden gebruikt in boomkwekerijgewassen.

 

 

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties