Toelating voor Tracer, twee toelatingen ingetrokken

De insecticide Tracer heeft een toelating gekregen in een aantal boomkwekerijgewassen. De toelating van UPL Pirimicarb en UPL MCPA komt te vervallen, zo laat het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden weten in de vergadering van 23 mei.

De toelating van het insectenbestrijdingsmiddel Tracer op basis van de werkzame stof spinosad is uitgebreid en mag ook worden toegepast in de onbedekte teelt van klimplanten, rozen, sierheesters en vaste planten.

Na herregistratie blijft de herbicide Targa Prestige op basis van de werkzame stof quizalofop-P-ethyl toegelaten in de onbedekte teelt van boomkwekerijgewassen. Voor veel bestaande gebruiken zijn details van de toepassingsvoorwaarden als gewasstadium, dosis en veiligheidstermijn aangepast. Bovendien zijn nieuwe driftbeperkende maatregelen voorgeschreven en zijn nieuwe toepassingsvoorwaarden ter bescherming van de toepasser en de werker op het WG opgenomen.

Ingetrokken toelatingen

De toelating van UPL Pirimicarb (toelatingsnummer 12236 N) wordt ingetrokken. Het middel heeft een uiterste verkoopdatum van 9 november 2018, het opgebruiktermijn loopt tot 9 november 2019.

Ook de toelating van UPL MCPA (toelatingsnummer 13268 N) is ingetrokken. Het verkooptermijn loopt nog tot 11 oktober dit jaar, de uiterste opgebruiktermijn loopt af op 11 oktober 2019.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties