Trendz introduceert Flora Plaza inclusief kwekersplein

  De vakbeurs Trendz gaat het aanbod voor bloemenwinkels verder uitbreiden. Na de lancering van het Bloem & Blad Ondernemersplein op Trendz Najaar wordt dit concept doorontwikkeld onder de nieuwe naam Flora Plaza. Het vakblad Bloem & Blad blijft deel uitmaken van dit initiatief. Nieuw op Flora Plaza is het Kwekersplein, waar bloemisten en arrangeurs in contact kunnen komen met kwekers om zo het verhaal achter de bloem of plant te ontdekken. De eerste editie van Flora Plaza met Kwekersplein is op Trendz Voorjaar op 12, 13 en 14 januari 2020 in Evenementenhal Gorinchem.

  ‘We willen onze concepten op Trendz continu verder ontwikkelen. Hierbij vormen reacties en behoeften van bezoekers, maar ook exposanten, de basis. De eerste editie met een centraal plein voor bloemisten was een succes, maar er is ook ruimte voor verbetering. Zo gaven de bezoekende bloemisten aan ook in contact te willen komen met kwekers om het verhaal achter de bloem te ontdekken. Dit is tegenwoordig voor de bloemist erg belangrijk om zich te kunnen onderscheiden’, zegt Mascha de Bruin, event manager van Trendz.

  Innovaties in bloemen en planten

  Om een platform te bieden waar kwekers zich kunnen presenteren, wordt Flora Plaza uitgebreid met een Kwekersplein. Dit plein biedt plaats aan meer dan veertig producten/kwekers. De Bruin: ‘Naast ‘het verhaal achter de bloem’ ontdekken bloemisten hier ook de nieuwste innovaties in bloemen en planten. Verder presenteren diverse groothandelaren zich rondom het plein. Zo komt er een mooie kruisbestuiving tot stand over het grootste gedeelte van de keten.’

  Demonstraties en wedstrijden

  Uitgeverij Hortipoint van onder meer het vakblad Bloem&Blad is ook aanwezig op Flora Plaza. Zij verzorgt demonstraties door arrangeurs en een wedstrijd bloemschikken onder de naam Bloem&Blad Talent Award, in samenwerking met vakopleidingen in het hele land. Verder staan er aanverwante producten rondom het plein.

  Trendz Voorjaar is op zondag 12, maandag 13 en dinsdag 14 januari te bezoeken in Evenementenhal Gorinchem. Op de zondag is de beurs geopend van 10.00 tot 18.00 uur, op maandag van 10.00 tot 22.00 uur en op dinsdag van 10.00 tot 17.00 uur.

  Bron en foto’s: Easyfairs

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties