Tuinavond Greenport afgelast wegens corona; Jongerendag LTO Vakgroep gaat door

De tuinavond op 20 augustus bij Marcel Brand Boomkwekerijen gaat niet door. Dat laat Greenport Boskoop weten op haar website. De reden hiervoor is de combinatie van „de vele aanmeldingen en het huidige coronabeleid.” De eerste fysieke tuinavond sinds de uitbraak van corona wordt verzet naar een later moment.

Wanneer dit zal zijn, wordt later bekend gemaakt. Greenport stelt dat dit zal zijn wanneer de tuinavond „zonder grote risico’s voor deelnemers en het ontvangende bedrijf” door kan gaan. Het besluit van uitstel is genomen in samenspraak met Marcel Brand Boomkwekerijen.

Andere bijeenkomsten Greenport gaan voorlopig door

Andere bijeenkomsten die Greenport op de agenda heeft staan, kunnen wel doorgaan binnen de coronamaatregelen die op dit moment van kracht zijn. Dat zijn een tuinavond op 31 augustus bij T. Wezelenburg die mee kan tellen voor de spuitlicentie Teelt en een netwerklunch bij Delphy op 10 september. Voor beide dagen zijn nog plaatsen vrij en is aanmelding vooraf verplicht. Beide zijn onder voorbehoud van mogelijke aanscherpingen van de maatregelen.

Jongerendag Boomkwekerij mag doorgaan van regering

De LTO Vakgroep Bomen, Vaste planten en Zomerbloemen hoeft nog geen aanpassingen in hun agenda te doen. Op 26 augustus staat de eerste Jongerendag Boomkwekerij gepland in Oene. De regering beschouwt de Jongerendag als een kleinschalig evenement, en daarom mag deze doorgaan. Naast aanmelding is ook een toegangsbewijs in de app CoronaCheck verplicht. Daarvoor is een negatieve PCR-test nodig, of een dubbele vaccinatie, waarbij de tweede prik minimaal twee weken geleden is.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties