Tuinbranche Nederland: ‘Mooie stap naar de volgende stap’

Directeur Frank van der Heide van Tuinbranche Nederland is gematigd positief over de verruiming van het aantal klanten per winkel tot maximaal 50 per 16 maart. „Het is een mooie stap naar de volgende stap: terugkeer naar de situatie van voor 15 december.” 

„De versoepeling geeft ondernemers weer de ruimte om te gaan ondernemen”, aldus Van der Heide. Hij verwacht dat veel tuincentra zullen kiezen voor tijdsloten van 30 minuten. Ook een optie is rouleren over de afdelingen: bijvoorbeeld 20 minuten op de buitenafdeling en 20 minuten op de potterie of bij de barbecues.

Tuincentrum met visueel aanbod

50 klanten vindt Van der Heide wel nog steeds te weinig. „Een tuincentrum van 10.000 vierkante meter is qua assortiment en personeel berekend op veel meer klanten. Als er 200 mensen binnen zijn, is dat nog steeds 50 vierkante meter per klant.”

Kort geding

Mede namens Tuinbranche Nederland heeft brancheorganisatie Inretail in een kort geding tegen de staat geëist dat de winkels per direct weer open gaan, onder de voorwaarden zoals die tot 15 december golden. Dat betekent dus zonder tijdsloten en winkelen op afspraak, maar met goede veiligheidsmaatregelen zoals spatschermen en het aantal klanten monitoren. De uitspraak in deze zaak is aanstaande vrijdag.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties