Tuinbranche Nederland na advies ’Groene OMT’: ’Open tuincentra op 17 maart’

Tuinbranche Nederland kwam vrijdag met een variant op het Outbreak Management Team (OMT) naar buiten. De opgevoerde deskundigen van het adviesorgaan, dat voor de gelegenheid luistert naar de naam Groene OMT, wijzen op het belang van groen voor de samenleving.

In het filmpje zetten deskundigen uit de groenbranche de voordelen van groen nog eens op een rijtje en dragen ze redenen aan om tuincentra te openen. VGB-directeur Matthijs Mesken vindt bijvoorbeeld dat de tuincentra open moeten om kapitaalsvernietiging op kwekerijen te voorkomen. Bovendien zegt hij: „Planten zorgen voor geluk en gezondheid.”

’Groene Catshuis’

IVN-directeur Jelle de Jong zegt als hij het ’Groene Catshuis’ instapt: „Gooi open die tuincentra. Mensen willen aan de slag en de tuinen van consumenten vormen bij elkaar een gebied groter dan de Veluwe.” Bioloog Kim van der Leest zegt: „Planten werken stressverlagend en stemmingsverbeterend. Alleen al door een raam kijken met een groen uitzicht verlaagt al de bloeddruk.”

Frank van der Heide van Tuinbranche Nederland komt ’na drie uur vergaderen uit het Groene Catshuis’. Hij zegt: „Open tuincentra op 17 maart.”

Aan het eind van het filmpje concludeert Frank van der Heide, directeur Tuinbranche Nederland: „Het Groene OMT heeft ons er op gewezen dat het voorjaar is en dat mensen naar buiten willen, hun tuin in. Maar voor de spullen die ze daarvoor nodig hebben, moeten ze in de tuincentra terecht kunnen. Wij pleiten er dan ook voor dat op 17 maart de tuincentra weer open mogen. Dit in navolging van België en Duitsland.”

Bekijk hier het filmpje van het ’Groene OMT’ van Tuinbranche Nederland:

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties