De Boomkwekerij Nieuws Tuincentra Dobbies toch dicht, bouwmarkten Homebase open

Tuincentra Dobbies toch dicht, bouwmarkten Homebase open

0

De Britse tuincentrumketen Dobbies en bouwmarktketen Homebase bleven eerst toch nog open, ondanks dat alle winkels met ’niet-essentiële producten’ moesten sluiten van de Britse regering.

De meeste tuincentra en bouwmarkten in het Verenigd Koninkrijk zijn volgens Horticulture Week sinds dinsdag 24 maart gesloten.

De tuincentra van Dobbies bleven die dag echter open omdat ze, volgens de keten, 70% van hun omzet behalen uit de verkoop van een ’uitgebreid sortiment producten dat valt in de categorieën ’food’, ’home’, ’hardware’. Volgens Dobbies zijn dat ’essentiële producten’ die in lijn zijn met de Britse overheidsmaatregel. Woensdag is de keten alsnog dichtgegaan omdat de Britse regering ’home’ verwijderde uit retail van ’essentiële producten’.

De bouwmarkten van Homebase zijn ’open zoals gewoonlijk’, liet de keten aan Horticulture Week weten. De grootste bouwmarktketen die ook tuinplanten verkoopt, B&Q, is vanaf dinsdag 24 maart wel gesloten.

De Britse overheidsmaatregel is vooralsnog minimaal drie weken van kracht.

Foto: Arno Engels

Arno Engels
Arno Engels is sinds 2000 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij is opgegroeid in de sector en heeft op verschillende boomkwekerijen in binnen- en buitenland gewerkt.

Reageer op dit artikel

avatar